مهم و فوری سه فصل ابتدایی کتاب سیر تا پیاز درخت گردو را هدیه دریافت کنید

کاشت پسته؛ تغذیه و هرس

انتشار: سه سال پیش | زمان مطالعه: ۱۵ دقیقه

درخت پسته، درخت کوچکی است و میوه هایی (پسته) مغذی و خوشمزه که سرشار از ترکیبات ضروری و مفید برای بدن انسان هست را تولید میکند. منشأ این درخت در شرق میانه و آسیا است. ایران یکی از تولید کنندگان و صادرکنندگان اصلی پسته در سراسر جهان است. در این مقاله به بررسی کاشت و نگهداری و نوع کود مناسب برای پرورش درخت پسته میپردازیم.

سلام به شما باغداران گرامی باعث افتخار است تا با یک مقاله دیگر در خدمت شما هستیم. این مقاله در مورد درخت پسته است. شما میتوانید کماکان هر سوالی در رابطه با موضوعات مختلف داشتید در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید و یا از طریق صفحه تماس با ما درخواست خود را مطرح فرمایید.  شما در قسمت مقالات حرفه ای باغداری اصول مهم باغداری را مطالعه و در بخش نکات باغداری به گنجینه ای از نکات مهم باغداری به صورت تصویری دسترسی دارید. 

درخت پسته

درخت پسته با تولید پسته هایی خوشمزه، لذیذترین ترین آجیل سبدغذایی روزانه ما را تولید میکند. پسته سرشار از فیتواسترول ها ، آنتی اکسیدان ها ، چربی های اشباع نشده (مواد مفید) ، کاروتنوئیدها ، ویتامین ها و مواد معدنی ، فیبر و خوشمزه هستند.

شرایط پرورش درخت پسته

درخت پسته نوعی گیاه مقاوم هستند. شرایط ایده آل رشد درخت پسته به شرح زیر است:

  • آب و هوای خشک و نیمه خشک
  • موقعیت آفتابی و رطوبت کم
  • خاک با زهکشی خوب
  • پسته به خشکی مقاوم و در برابر هوای گرم مقاوم است.

آب و هوای خشک برای رشد مطلوب است. نحوه رشد درخت پسته آب و هوا برای رشد درختان پسته بسیار مهم است. دمای ایده آل برای پسته در طول روز بالاتر از 38 درجه سانتیگراد است.

الگو کاشت درخت پسته

درخت پسته از بذر ها متولد می شود و انتخاب بذر مناسب در کاشت پسته ضروری است. بذر ها باید خام باشند ، نه شور یا بو داده و از گونه های خاصی از پسته برای کاشت استفاده شود. در ایران بیشتر از نوع بادامی کوچک استفاده می شود.

در مرحله بعد ، بذر های انتخاب شده باید در یک ظرف آب به مدت یک تا دو روز در دمای اتاق قرار گیرند. آنها را با آب خیس کنید ، باید با کیسه های پنبه ای مرطوب در مکانی گرم و مرطوب (20 تا 30 درجه) پوشانده شود.

حدود یک هفته طول می کشد که دانه ها شروع به جوانه زدن می کنند. سپس جوانه های قوی به باغ منتقل می شوند. صبر کنید تا جوانه ها رشد کنند. آنها معمولاً در اوایل بهار ، زمانی که هوا گرمتر می شود ، رشد می کنند. به محض ظاهر شدن روی زمین به منظور محافظت از آنها در برابر حیوانات ، باید توسط بوته ها پوشانده شوند. لازم به ذکر است آبیاری در این دوره از زمان بسیار مهم است. هر شش تا ده روز باید آنها را آبیاری کرد

گرده افشانی درخت پسته

پسته ها گیاهان دو دیوایی هستند ، به این معنی که دو درخت نر و ماده جداگانه وجود دارد. گل درختان گرده افشانی می شود بنابراین نسیم بهاری و تابستانی گرده را از درختان نر به ماده منتقل می کند. بنابراین وقتی پرورش دهندگان می خواهند بذر بکارند ، باید درختان نر و ماده را بکارند. به طور متوسط ، به ازای هر ده تا پانزده درخت ماده ، یک درخت نر لازم است.

وزش باد شدید در بهار و تابستان برای برداشت سالم پسته بسیار مهم است. گرده درختان نر باید دارای باد کافی باشد تا از گلهای نر به گلهای درخت ماده برسد.

آبیاری درخت پسته

پسته گیاهی مقاوم به خشکی است. اگرچه آنها در برابر آب و هوای گرم و خشک مقاوم هستند ، آبیاری برای محصولات خوب ضروری است. آبیاری باعث افزایش عملکرد میوه و همچنین سرکوب دوره ای در سالهای متناوب می شود. روشهای مختلفی برای آبیاری درختان پسته وجود دارد از جمله: پمپ های برقی یا آبیاری قطره ای.

زمان آبیاری در کشت بیشتر محصولات مهم است. از نظر علمی توصیه می شود که 4 تا 6 جلسه آبیاری در طول دوره باروری مورد نیاز باشد. درختان جوان باید بلافاصله پس از کاشت و 8 بار در اولین فصل رشد آبیاری شوند.

طول عمر درخت پسته

عمر 100 ساله درخت پسته در شرایط مناسب تخمین زده می شود ، همچنین می تواند به 300 سال برسد. هفت تا ده سال تقریباً لازم است تا درختان به تولید برسند اما اوج تولید معمولاً 15 سال طول می کشد.

مراقبت از درخت پسته

در پرورش پسته مهمترین عامل در نظر گرفتن دما ، رطوبت و بارندگی منطقه شما است. درختان پسته در طول روز به دمای بسیار گرم نیاز دارند.

اگرچه درخت پسته تقریباً در هر نوع خاکی رشد می کند ، اما در خاکهای سبک ، شنی و لومی که زهکشی خوبی دارند ، بهترین عملکرد را دارد. خاک مرطوب و سنگین گزینه ای برای این درختان نیست. به دلیل ریشه های بلند آنها ، مهم است که خاک به عمق زمین برسد. درخت پسته بسیار مقاوم به خشکی است و مناطق خشک را ترجیح می دهد. دمای مطلوب درخت پسته در حدود 38 درجه سانتیگراد است. کاهش دما باعث خواب درخت می شود، که برای زنده ماندن در هوای زمستانی بسیار مهم است.

برداشت درخت پسته

به طور معمول یک درخت پنج تا هفت سال به طول می انجامد تا پسته تولید کند. هنگامی که مغز پسته برای برداشت آماده می شود ، پوست آن به رنگ صورتی مایل به زرد زیبا در می آید و پوسته بیرونی از پوسته داخلی جدا می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد ، به سادگی شاخه ها را تکان دهید تا پسته ها را برداشت کنید.

هرس کردن درخت پسته

مانند دیگر درختان، درخت پسته در طبقه درختان میوه طبقه بندی می شود. این امر هرس را برای دستیابی به بهترین برداشت آجیل ضروری می کند.

آفات و بیماریهای شایع درخت پسته

اگر درخت پسته در شرایط بیش از حد مرطوب (از طریق آبیاری ، فاصله یا آب و هوا) نگهداری شود ، می تواند منجر به بیماری بنام Alternaria Late Blight (Alternaria alternata) شود که در آن اسپورهای سیاه در ضایعات شاخ و برگ ایجاد می شوند.

کوددهی درخت پسته

قبل از افزودن هرگونه کود ، مهم است بدانید که خاک شما با انجام آزمایش فاقد چه ماده ای است. اگر فاقد نیتروژن ، فسفر یا پتاسیم است ، می توانید کوددهی را متناسب با نیازهای مغذی درخت خود تنظیم کنید. بهتر است کود را در اواخر زمستان تا اوایل بهار بکار ببرید تا به تولید محصول خوب کمک کنید.

درختان پسته به دلیل اهمیت و محبوبیت ، مانند همه درختان ، برای رشد متوازن خود به 14 عنصر ضروری نیاز دارند. این مواد مغذی بر اساس مقدار و نقش به دو گروه عناصر پر مصرف (نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم و گوگرد) و عناصر کم مصرف (مانند آهن ، منگنز ، کلر ، مس ، روی ، نیکل) تقسیم می شوند.

مدیریت تغذیه کود برای درخت پسته

در تغذیه درخت پسته باید به چهار نکته بسیار مهم توجه داشته باشید تا بهترین برآورد را داشته باشید:

  • نوع مناسب کود
  • مقدار مناسب کود
  • استفاده در زمان مناسب
  • استفاده در مکان مناسب

کودهای نیتروژنی برای درخت پسته

نیتروژن یکی از مواد مغذی اصلی در باغ های پسته است. این عنصر مانند سایر درختان از طریق ریشه و برگهای آن جذب درخت پسته می شود. با توجه به اینکه قسمت بزرگی از مغز پسته (حدود 20 درصد) پروتئین است ، کمبود این ماده مغذی بر کیفیت و کمیت محصولات پسته تأثیر زیادی می گذارد. در بین کودهای نیتروژنی موجود در بازار ایران ، بیشتر از اوره ، کود سولفات آمونیوم و کود نیترات آمونیوم استفاده می کنند.

برای محصولات باغی ، به ویژه باغات پسته ، بهترین نوع کود نیتروژنی ، کود سولفات آمونیوم است. بزرگترین مشکل کودهای نیتروژنی حلالیت بالای آنها در آب است که باعث شستشوی سریع و آسان آنها می شود. برای حل این مشکل ، توصیه می شود چندین بار از کودهای نیتروژنی در طول فصل رشد استفاده کنید.

کودهای پتاسیمی برای درخت پسته

پتاسیم یکی از پرمصرف ترین عناصری است که نقش مهمی در افزایش عملکرد درختان پسته دارد. در درخت پسته ، علاوه بر نیتروژن ، بیشترین عنصری که از خاک جذب گیاه می شود، عنصر پتاسیم است.

اثر کود دهی با کودهای پتاسیمی درخت پسته

  • افزایش مقاومت درخت پسته در برابر تنش های مختلف مانند شوری ، خشکسالی و تنش سرما
  • مقاومت در برابر آفات و بیماریهای مختلف را افزایش می دهد.
  • تعداد خوشه ها و دانه ها افزایش می یابد.
  • افزایش وزن خشک دانه و درصد خنده (بازشدن) در پسته.

علائم کمبود پتاسیم در درخت پسته

  • برگ ها می سوزند.
  • حساسیت به آفتاب سوختگی
  • کاهش میزان خنده (بازشدن) در پسته های رسیده.

کود فسفر برای درخت پسته

طبق مطالعات انجام شده ، جذب فسفر در درختان پسته بسیار کمتر از نیتروژن است. فسفر یکی از مهمترین عناصر در گیاهان و یکی از مهمترین مواد مغذی در غلظتهای بسیار کم در محلول خاک است. این عنصر توسط ریزوسفر گیاه جذب می شود.کود موثر در باغات پسته دی آمونیوم فسفات است.

نکاتی در مورد استفاده از کودهای فسفر در خاک درخت پسته

  • از کودهای فسفر در نزدیکی ریشه درختان پسته (ریزوسفر) استفاده می شود.
  • در خاکهای آهکی ، جذب فسفر عمدتاً توسط اکسیدهای آهن و کربنات کلسیم انجام می شود ، بنابراین هنگام استفاده از کود فسفر در این نوع خاک باید مراقب باشید.
  • زمان می برد تا عنصر از کود به خاک و به ریشه منتقل و جذب شود.

کودهای کلسیم برای درخت پسته

اکثر درختان پسته در هنگام تشکیل پوسته استخوانی در بهار و قبل از شروع تشکیل هسته به کلسیم احتیاج دارند. کودهای کلسیم معمولاً از منابع نیترات کلسیم ، کلات کلات و آمینوکلات کلسیم تأمین می شوند.

کلسیم آمینوکلات به دلیل سرعت جذب بیشتر برای محلول پاشی توصیه می شود. بهترین زمان سمپاشی این کود از مرحله ارزن به بعد است که روی میوه ها سمپاشی می شود. از آنجا که کلسیم در برگها به دلیل تحرک کم قابل انتقال به میوه نیست ، مقدار کلسیم که بر روی میوه اسپری می شود نقش اساسی در تشکیل پوسته استخوان دارد.

مخلوط کودهای شیمیایی و دامداری برای درخت پسته

در بسیاری از موارد ، باید سعی کنید از مخلوط کودهای شیمیایی و دامداری استفاده کنید. امروزه برای دستیابی به عملکرد بالا ، چاره ای جز استفاده از ترکیب کودهای آلی و شیمیایی نداریم ، زیرا اکثر کودهای آلی به دلیل میزان کم عنصر نمی توانند تمام نیازهای تغذیه ای گیاهان را برآورده کنند.

همچنین ، استفاده از کودهای شیمیایی یا ترکیبات جایگزین که اخیراً برای استفاده در مناطق پرورش پسته معرفی شده اند ، تنزل یافته و باروری خاک را کاهش می دهد. کود شیمیایی و کود حیوانی به تنهایی نیاز خاک درخت پسته را رفع نمی کنند.

کود حیوانی برای درخت پسته

نظر باغداران در مورد کود ارگانیک مورد استفاده در باغات پسته جالب است. برخی باغداران معتقدند کود مرغی مناسب ترین کود ارگانیک برای باغات پسته است که باعث افزایش تولید می شود. ویژگی های کود مرغی شامل موارد زیر است:

  • این کود غنی از نیتروژن ، فسفر ، کلسیم ، سدیم و گوگرد است.
  • کود مرغی نسبت به کودهای حیوانی تأثیر بسیار کمی در بهبود خواص فیزیکی و حفظ رطوبت دارد.
  • این کود به دلیل EC بالا (نشان دهنده میزان کل نمک کود و شوری) در مناطق دارای آب شور و خاک شور به هیچ وجه مناسب نیست.
  • این کود برای خاکهای سبک و متوسط ​​و باغهایی که با آب کافی و با کیفیت خوب آبیاری می شوند مناسب است.

کود مرغی برای درخت پسته

در نهایت ، توجه به این نکته ضروری است که کود مرغی ممکن است در ابتدا نتایج خوبی را نشان دهد ، اما به مرور زمان خاک را به شدت از بین می برد. بنابراین ، اگر برخی باغداران به دلیل شرایط خاص خود نتایج بسیار خوبی از این کودها به دست آورده اند ، دلیلی ندارد که از این نوع کودها همه ساله در همه باغ ها استفاده شود.

کود گاو و گوسفند برای درخت پسته

نظر باغداران در مورد کود گاو و گوسفند نیز متفاوت است. به این ترتیب ، هر باغبان استفاده از یکی از این کودها را مناسب تر می داند و توصیه می کند که بیشتر به شرایط آب و خاک منطقه بستگی دارد. کود دامی در پاییز روی درختان استفاده می شود. مقایسه این دو کود شامل موارد زیر است:

  • کود گاو نسبت به کود گوسفندی EC کمتری دارد.
  • کود گاوی دارای عناصر کمیاب بیشتری نسبت به کود گوسفندی است.

کلام آخر

در انتخاب مدیریت مناسب کود ، باید همه عوامل را در نظر گرفت و کود مناسب دام را با توجه به ویژگی های مدیریت خاک ، آب و آبیاری انتخاب کرد.

مهدی نیک بخت

موسس وب سایت باغ شهری

از سال ۱۳۹۶ که در حوزه باغداری شروع به تحقیقات کردم با باغداران محترم متعددی شروع به صحبت و مشورت کردم خوشحالم که پس از گذشت چندین سال به پشتوانه شما سایت باغ شهری یک منبع معتبر برای آموزش باغداری در سراسر کشور است بیش از ۲۰۰ مقاله در رابطه با باغداری مدرن ثمره اعتماد شما و جدیت من در این امر خطیر است.
دوره های آموزشی کاربردی:
کتاب چاپی سیر تا پیاز درخت گردو
فیلم بیست نکته طلایی در باغداری حرفه ای
کتاب دانلودی سیر تا پیاز درخت انگور
کتاب دانلودی سیر تا پیاز درخت گردو


کتاب چاپی سیر تا پیاز درخت گردو

جدیدترین محصول آموزشی

کتاب سیر تا پیاز درخت گردو برای باغداری درخت گردو لازم است، هر فردی که در حوزه درخت گردو فعالیت می کند و یا قصد احداث باغ گردو را دارد باید بداند که دنیای باغداری این درخت چه میگذرد و با شیوه های باغداری و نکات اختصاصی این درخت آشنا شود.

در صورتی که شما قصد احداث باغ گردو را دارید کتاب سیر تا پیاز درخت گردو شما را برای یک شروع قوی آماده می کند و دیدگاه شما را نسبت به این درخت تغییر خواهد داد.

مطالعه مشخصات کتاب

فیلم بیست نکته طلایی در باغداری حرفه ای

با افتخار به شما دوره آموزشی ویدیویی "بیست نکته طلایی در باغداری حرفه ای" را معرفی می کنیم. این دوره شامل مطالبی است که به شما در بهبود و بهره‌برداری از باغ کمک خواهد کرد.شما با اصول و روش‌های مهمی مثل هرس، کوددهی، سم‌پاشی، انتخاب نهال مناسب و مبارزه با افات آشنا خواهید شد.

در این دوره آموزشی، با تمام جزئیات به این موضوعات پرداخته خواهد شد و شما با داشتن دانش لازم، قادر خواهید بود باغ خود را به شکل حرفه‌ای مدیریت کنید و به بهترین نتیجه ممکن دست یابید.

مطالعه مشخصات دوره

کتاب سیر تا پیاز درخت انگور

باغداری به عنوان سرمایه گذاری بلندمدت، نیازمند انتخاب بهترین الگوها و روشهاست.
همچنین مستلزم شناخت دقیق از شرایط آب وهوایی و خاکی مورد نیاز درختان است تا از موارد تهدید سرمایه گذاری جلوگیری شود و بستر تولید اقتصادی و با کیفیت و کمیت مطلوب فراهم شود.

کتاب سیر تا پیاز درخت انگور برای هر باغداری که میخواهد صفر تا صد درخت انگور را آموزش ببینید لازم است.

مطالعه مشخصات کتاب

کتاب دانلودی سیر تا پیاز درخت گردو

کتاب سیر تا پیاز درخت گردو برای باغداری درخت گردو لازم است، هر فردی که در حوزه درخت گردو فعالیت می کند و یا قصد احداث باغ گردو را دارد باید بداند که دنیای باغداری این درخت چه میگذرد و با شیوه های باغداری و نکات اختصاصی این درخت آشنا شود.

در صورتی که شما قصد احداث باغ گردو را دارید کتاب سیر تا پیاز درخت گردو شما را برای یک شروع قوی آماده می کند و دیدگاه شما را نسبت به این درخت تغییر خواهد داد.

مطالعه مشخصات کتاب

مقالات باغداری بیشتر

نکات باغداری بیشتر

دیدگاه های ارزشمند کاربران

باغ‌شهری | آموزش باغداری - فروشگاه اینترنتی باغداری

باغ‌شهری چیست؟

ورود به باغ شهری

ثبت نام

قوانین و مقررات

راه های ارتباطی با باغ‌ شهری

تماس با ما

باغ شهری را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام باغ شهری

تلگرام باغ شهری

با باغ‌شهری یک قدم فراتر! حقوق محفوظ است -زمستان ۱۴۰۰ «نسخه ۴»
logo-samandehi