هم اکنون که در حال نگارش این مقاله هستم گردوی باغ با پوست سبز خود در روی درختان خودنمایی می کنند امروز صبح از بهترین درخت باغ چند عدد گردو چیده ام و تا الان چندتای آن ها را شکسته ام هنوز که هیچ گونه اثری از سیاه شدن مغز پیدا نکردم اگه تا پایان این مقاله چیزی مشاهده شد حتما گزارش میدم
پس تا انتهای این مقاله با من و سایت تخصصی باغ شهری همراه باشید
یکی از اشتباهات رایج بین باغداران آبیاری اصولی درخت گردو است به گمان این که ریشه های درخت بیش از آنچه فکرش را بکنیم عمیق است که نیاز به آبیاری ندارد و برعکس این که هر چهار روز یا پنج روز و یا آخر هفته ها درخت را سیراب کنیم تا به خوبی میوه دهد - مورد دوم شامل افرادیست که تعداد کمی درخت گردو دارند. در حقیقت بهترین دوره آبیاری این درخت ۱۲ روزه است شاید به نظر شما برای درخت تنومندی مثل گردو این دوره کافی نباشد البته حتما مطلع هستید در جای جای ایران حتی به همین میزان نیز آب به درخت گردو نمیرسد و نمیتوان این میزان آب را نیز تامین نمود به هر حال این یک دوره آبیاری استاندارد است. مسئله بعدی میزان آبیاری است مسلما یک نهال یک ساله به اندازه یک درخت تنومند صد ساله نیاز به آبیاری ندارد و حتی دوره های آبیاری نیز متفاوت است اما برای مثال درخت ۲۰ ساله نیاز به صد تا صد و پنجاه لیتر آب دارد.
در همین راستا آمده است
برای آبیاری درخت گردو سالیانه به ۱۲,۰۰۰-۱۰,۰۰۰ متر مکعب آب در هر هکتار مورد نیاز است. این میزان آب باید در تمام فصول رشد از ماه خرداد تا شهریور در اختیار گیاه قرار گیرد.به طور مثال، چنانچه درخت در موقعیت تولید میوه (۶-۵ هفته بعد از گل دادن) به میزان کافی آبیاری نشود میوه با کیفیت نامرغوبی تولید میشود. بدین ترتیب میوه به حجم واقعی خود نرسیده و مغز آن کوچک خواهد ماند. همچنین آبیاری بیش از اندازه نیز باعث میشود سرشاخهها با رشد دیررس خود در معرض خطر سرمازدگی قرار گیرند.
هر ساله گزارشات متعددی از آبیاری بیش از اندازه درخت و سیاه شدن مغز برای ما ارسال می شود
*عوامل محیطی:
حتما شنیده اید که درخت گردو گرمای شدید را تحمل نمی کند و یا این که در محیط های شرجی درخت گردو محصول خوبی نمیدهد و ... همه این موارد ثابت می کنند که بر خلاف دید عموم درخت گردو یک درخت بسیار حساس و دارای گزینه ای به نام 'کاشت در محیط مناسب' است.
اما یک نکته طلایی برای افرادی که قصد تاسیس باغ را دارند
تابستانهای گرم و درجه حرارتهای بالا ۳۸ درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز باعث تیره شدن آن می گردد. برای دستیابی به گردوهای با مغز پر و میزان چربی بالا، درجه حرارتهای ۲۷ تا ۳۳ درجه سانتیگراد در طول چندین هفته قبل از برداشت ضروری میباشد.
این نام برای شما آشناست یکی از مهم ترین عوامل سیاهی مغز گردو بیماری بلایت گردو است که در ادامه همه ی نکات آن را بررسی می کنیم.
باکتری زانتوموناس میباشد. علائم بیماری روی برگ، شاخه و جوانهها ظاهر می گردند. بیماری با ظهور لکههای کوچک روی برگ آشکار میشود که این لکه ها بتدریج توسعه مییابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویهدار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که بتدریج توسعه مییابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف بر می دارد. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یافته تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند. عمدهترین روش های کنترل بیماری، شامل روشهای زراعیف استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.
کنترل زراعی
استفاده از نهالهای سالم برای کاشت
رعایت فاصله کاشت در نهالستان
استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری
هرس شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها
مدیریت آبدهی نهالستانها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در ز مان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت)
توجه کافی به تغذیه گردو
کنترل شیمیایی
استفاده از سموم مسی و آنتی بیوتیک ها است. در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است
کرم گردو:
حتما شما نیز در زمانی که گردو ها پوست سبزی دارند سوراخ کوچکی روی پوست گردو مشاهده کرده اید. در واقع این همان کرم گردو است در ادامه این مورد را بررسی می کنیم. کرم گردو پروانهای است که لارو آن به اغلب میوه های دانه دار بطور اعم و مخصوصا به گردو حمله می کند و خسارت آن گاهش تا 30 درصد محصول را نابود می سازد. پروانه این حشره در اواخر اردیبهشت و اواخر خرداد ظاهر می شود. ابتدا از محل گلگاه وارد میوههای در حال رشد شده و باعث ریزش انها میشود. لارو نسل دوم در حدود مرداد ماه به رغم خشبی شدن پوست گردو از ناحیه دم میوه وارد میشود و با تغذیه از مغز گردو در گردو تکامل می یابد و مغز گردو را از بین می برد.
اما راه حل های مبارزه با کرم گردو چیست؟
مکانیکی
از بین بردن پناهگاه زمستانه آفت
بستن نوارهای مقوا چیندار و یا گونی به دور تنه درخت، لاروها برای زمستان گذرانی به داخل سوراخهای مقوا می روند، در اواخر زمستان مقواهای مذکور که حاوی لاروهای زمستان گذران هستند باز کرده و باید منهدم شود.
استفاده از تله فرمونی
کنترل شیمیایی
باید مصادف با خروج لاروهای سن یک از پوسته تخم و قبل از ورود آنها به داخل میوه باشد. برای مبارزه با این آفت می توان از سموم حشره کش زیر نظر کارشناسان کلینیک های گیاه پزشکی استفاده نمود.
یک نکته طلایی برای باغدارنی که به تازگی قصد تاسیس باغ گردو دارند
ارقام زودرس چون فرایند رسیدن کامل میوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است. مغزها تیرهتر شده و از کیفیت آنها کاسته میشود پس با شناسایی ارقام دیررس و مرغوب و پرورش این ارقام میتوان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود.
تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گردو موثر میباشد.
برداشت مکانیزه و انتخاب روش برداشت صحیح که در حداقل زمان انجام گیرد اهمیت دارد. در برداشت مکانیزه از ماشین پوستگیر بسیار الزامی است. فصل برداشت گردو بستگی به شرایط محیطی دارد از اواخر تابستان یا اوایل پاییز برداشت میشود. هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوهای مایل به خاکی در آمده باشد و پوست آن به راحتی از گردو جدا شود. برداشت محصول گردو باید در اولین فرصت که گردوها پوست میدهند انجام شود.
بعد از چیدن گردوها باید آنها را پوست کنده و محصول را در سایه و در جای خشک پهن کرد تا خشک شوند. محل خشک شدن باید طوری باشد که هوا در آن جریان داشته باشد. تا محصول به طور کامل خشک شود. در مناطقی که آفتاب ملایم باشد میتوان محصول را بعد از پوستگیری در آفتاب ملایم خشک کرد. اگر آفتاب شدید باشد موجب سیاه شدن مغز گردو و عدم بازار پسندی آن میشود.
هر چند در بعضی از درختان میوه، رطوبت خاک ابتدای فصل (بهار و اوایل تابستان) بر حجم نهایی میوه تاثیر چندانی نداشته باشد اما در درختان گردو بسیار تعیین کننده است. مقدار رطوبت اوایل فصل در درشتی ظاهر میوه فاکتور تعیین کننده و موثری است به طوری که پر شدن مغز به رطوبت اواخر فصل بهار و اواسط تابستان وابسته است. به علاوه رطوبت در این زمان، در میزان تولید و تشکیل جوانه های بارده برای سال آینده نیز تاثیر دارد. اگر میزان رطوبت به اندازه کافی در اواخر فصل بهار و اواسط تابستان تامین گردد از چروکیدگی مغز گردو جلوگیری میشود.
در این مقاله سعی شد تا به بررسی درخت گردو بپردازیم و عوامل سیاه شدن مغز گردو را برشماریم و از راه های کنترل آن مطالبی را بیان کنیم به طور مداوم تکنولوژی مدیریت باغات در حال گسترش است امید است شما دوست عزیز یادگیری را اساس باغداری خود قرار داده و نتیجه آن که تولید محصول سالم و باکیفیت است به دست آوری.
در ادامه داستانی که ابتدا بیان شد گردوهای چیده شده را شکستیم و بسیار خوش مزه و عاری از هرگونه آفت بود.
در این سری از آموزش های سایت تخصصی باغ شهری اگر علاقه مند به درخت گردو هستید با ما همراه باشید.
باغداری به عنوان سرمایه گذاری بلندمدت، نیازمند انتخاب بهترین الگوها و روشهاست.
همچنین مستلزم شناخت دقیق از شرایط آب وهوایی و خاکی مورد نیاز درختان است تا از موارد تهدید سرمایه
گذاری جلوگیری شود و بستر تولید اقتصادی و با کیفیت و کمیت مطلوب فراهم شود.
کتاب سیر تا پیاز درخت انگور برای هر باغداری که میخواهد صفر تا صد درخت انگور را آموزش ببینید لازم است.
مطالعه مشخصات کتابباغ شهری مجموعه ای از اطلاعات کاملا اختصاصی است که میتواند برای شما باغدار محترم نقش یک کارشناس همیشه فعال را ایفا کند ما علاقه مندیم با شما تعامل بیشتری داشته باشیم ،از شما دعوت می کنیم با کلیک بر روی دکمه زیر به گروه واتس اپ متصل شوید و علاوه بر مشورت با کارشناسان باغداری از انتشار مطالب در سایت نیز سریعا باخبر شوید.
کتاب سیر تا پیاز درخت گردو برای باغداری درخت گردو لازم است، هر فردی که در حوزه درخت گردو فعالیت می کند و یا قصد احداث باغ گردو را دارد باید بداند که دنیای باغداری این درخت چه میگذرد و با شیوه های باغداری و نکات اختصاصی این درخت آشنا شود.
در صورتی که شما قصد احداث باغ گردو را دارید کتاب سیر تا پیاز درخت گردو شما را برای یک شروع قوی آماده می کند و دیدگاه شما را نسبت به این درخت تغییر خواهد داد.
مطالعه مشخصات کتاب
مقالات باغداری بیشتر
نکات باغداری بیشتر
دیدگاه های ارزشمند کاربران
راه های ارتباطی با باغ شهری
تماس با ما
باغ شهری را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام باغ شهری
تلگرام باغ شهری
با باغشهری یک قدم فراتر! حقوق محفوظ است -زمستان ۱۴۰۰ «نسخه ۴»