میوه انار از مفیدترین و خوشمزه ترین میوه ها در سبدغذایی خانواده است. بسیاری از شما علاقهمند کاشت و پرورش درخت انار در باغ یا باغچه خود هستید. با مطالعه این مقاله کاشت درخت انار ، هرس و کوددهی این درخت را آموزش خواهید دید. در ادامه با مجموعه باغ شهری همراه باشید
نام گیاه شناسی: Punica granatum
نام متداول: انار
خانواده گیاهی: Punicaceae
نوع گیاه: مقاوم ، برگریز ، درختچه ای ، درخت کوچک.
ارتفاع گیاه: 4 تا 7 متر
در دمای خاک 24-26 درجه سانتیگراد بهتر جوانه می زند. در مناطق معتدل: بهار با گرمای زیاد.
مناطق نیمه گرمسیری: بهار ، اوایل تابستان.
مناطق گرمسیری: بعید است که خوب عمل کنند ، زیرا رطوبت را دوست ندارد.
آماده سازی دانه انار: یک شب در آب گرم خیس کنید.
عمق کاشت: 5 میلی متر عمق.
فاصله: 5 - 6 متر در یک باغ. 2.5 متر برای باغچه.
موقعیت نور: آفتاب کامل تا نیمه سایه.
نوع خاک برای درخت انار: در برابر طیف وسیعی از انواع خاک مقاوم است اما به زهکشی خوب نیاز دارد. pH 5.5 – 7، کمپوست و مالچ را سالانه به خاک اضافه کنید.
برداشت انار: 5 - 7 ماه پس از گلدهی ، کیفیت میوه در انبار بهتر می شود.
گوشت میوه انار پر از دانه های نرم و خوراکی و آبدار است و خوردن آنها طعم دلپذیری دارد. به عنوان یک چاشنی سنتی برای غذاهای خاورمیانه و گوشتی استفاده می شود. آب انار طراوت بخش است و میتوان از آن در سوپ ، سس ، ژله و انواع دسر استفاده کرد یا از آن رب یا سس انار درست کرد و همچنین در نوشیدنی ، بستنی و کیک استفاده کرد. از دانه های خشک شده انار به عنوان چاشنی در سس، و انواع غذای گوشتی استفاده نمود. حذف هر تکه سفید از پوست اطراف دانه ها بسیار مهم است ، زیرا تلخ است و مزه غذا و سس را تلخ میکند.
هنگام انتخاب مکانی مناسب برای درخت انار، سعی کنید منطقه ای با زهکشی خوب با خاک لومی شنی پیدا کنید. یرا برای رشد خوب انار مهمترین نکته است. درخت خود را برای رشدهی بهتر و محصول بهتر در آفتاب کامل قرار دهید. درخت انار ممکن است در اثر یخبندانهای زیاد آسیب ببینند. انار خاک قلیایی (pH 6.5 تا 7.0 یا بالاتر) را ترجیح می دهد.
انواع مختلفی از درخت انار وجود دارد. همه گونه ها گرما را دوست دارند. اما برخی از گونه ها تحمل بیشتری نسبت به دمای سرد نسبت به بقیه دارند. بنابراین ، قبل از خرید و کاشت گیاهان انار در باغ خود ، مطمئن شوید که گونه هایی که انتخاب می کنید با متوسط دمای پایین منطقه شما در زمستان مطابقت داشته باشند.
با انجام مرحله به مرحله درخت انار در باغ خواهید توانست بهترین محصول را از کاشت خود بگیرید.
مرحله 1 کاشت درخت انار
ابتدا با حفر سوراخی در خاک، کاشت درخت انار شروع کنید. هرچه سوراخ گسترده تر باشد، بهتر است.
مرحله 2 کاشت درخت انار
بسته به نوع ، باروری و تخلخل خاک در منطقه کاشت ، ممکن است اصلاح خاک بومی مفید باشد. هنگام کاشت در خاک رسی سنگین در یک نرم کننده خوب خاک ، کمپوست و یا مخلوط کاشت را به نسبت 25 تا 50 درصد برای افزایش تخلخل و اطمینان از زهکشی خوب مخلوط کنید.
مرحله 3 کاشت درخت انار
برای برداشتن درخت انار خود از محفظه ای که در آن رشد می کرد ، پایه تنه را محکم بگیرید و سعی کنید آن را به آرامی از ظرف خود بلند کرده و خارج کنید. اگر توپ ریشه در ظرف گیر کرده یا ظرف را جدا کرده یا گیاه را در کنار آن قرار دهید و به آرامی کنار ظرف بکوبید تا خاک ریشه شل شود. پس از برداشتن گیاه از ظرف ، برخی از ریشه های تغذیه کننده را در اطراف سطح ریشه آزاد کنید. در صورت اتصال ریشه ، می توانید به آرامی کناره ها و پایین ریشه را با یک جریان آب با شلنگ باغ رها کنید. این کار به شستن مقداری خاک از قسمت بیرونی ریشه کمک می کند و باعث آزاد شدن ریشه ها می شود.
مرحله 4 کاشت درخت انار
درخت خود را در حفره ایجاد شده در خاک قرار دهید به طوری که لبه بالایی ریشه در سطح زمین یا کمی بالاتر از سطح زمین قرار گیرد تا امکان نشست فراهم شود. ممکن است لازم باشد مقداری از مخلوط خاک خود را در کف حفره خاک قرار دهید تا به ارتفاع مناسب کاشت برسید. اگر محل کاشت شما پس از بارندگی به آرامی تخلیه می شود ، بوته ریشه را چندین سانتیمتر از سطح زمین بکارید. اگر خاک شما دائماً مرطوب است ، اقدامات لازم را برای بهبود زهکشی محل کاشت انجام دهید.
مرحله 5 کاشت درخت انار
پس از قرار دادن درخت انار خود در حفره کاشت درخت ، با یک دست درخت را مستقیم نگه دارید در حالی که از دست دیگر خود برای پر کردن مجدد خاک در اطراف ریشه استفاده می کنید کمی فشار دهید. هنگامی که سوراخ را تا نیمه پر کردید می توانید خاک را خیس کنید. سپس مجدداً به لبه بالایی ریشه را پر کنید.
مرحله 6 کاشت درخت انار
هنگامی که درخت خود را در مکانی دور از منبع آب می کارید ، می توانید از مخلوط باقی مانده خاک برای ایجاد یک لایه بازدارنده آب (حوضچه صید) در اطراف محیط کاشت استفاده کنید.
مرحله 7 کاشت درخت انار
منطقه کاشت درخت انار، از جمله ریشه را به عمق مساوی ارتفاع گوی ریشه آبیاری کنید. برای تقویت بیشتر ، می توانید درخت تازه کاشته شده خود را با محلول Root Stimulator ، که باعث تشکیل اولیه ریشه و رشد قوی تر ریشه می شود ، آبیاری کنید. Root Stimulator شوک گیاه را کاهش می دهد و گیاهان سبزتر و قوی تری را ترویج می دهد.
مرحله 8 کاشت درخت انار
یک لایه 5 سانتیمتری از مالچ پوست کاج یا یک کمپوست ارگانیک خوب یا یک لایه 10 سانتیمتر از پوست کاج را در اطراف درخت تازه کشت شده بریزید. از قرار دادن یا انباشتن مالچ به طور مستقیم بر روی پایه گیاه خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ایجاد مشکل در درخت انار شود.
اگر بفکر انتخاب کود شیمیایی یا ارگانیک برای درخت انار هستید، مطمئن شوید که حاوی آهن ، روی ، منگنز ، منیزیم ، مولیبدن ، مس و بور است. این موادمعدنی برای رشد درخت انار مهم و ضروری هستند. کود باید در زیر سایه درخت انار پخش شود.
آبیاری سال اول برای درخت انار شما بحرانی است. برای جلوگیری از مرگ درخت ، باید هفته ای دوبار در خاک سبک و هفته ای یکبار در خاک رس آبیاری کنید. مطمئن شوید و کل ریشه را عمیقاً خیس کنید ، این کار حدود 40-50 دقیقه طول می کشد. برای بهترین رشد و تولید ، انارها باید حداقل یک و نیم سانتیمتر آب در هفته دریافت کنند. در طول فصول خشک ، آبیاری اجباری است. اگر در طول فصول خشک آبیاری مناسب انجام نشود ، میوه ممکن است زودتر از بین برود.
انار معمولاً بوته ای است و از ریشه تغذیه می کند. ساقه درخت انار بر روی ساقه های های قدیمی شکل می گیرد ، بنابراین عاقلانه است که 4 تا 6 عدد شاخه با فاصله زیاد انتخاب کنید و در تابستان بیرون آورید. هرس درخت ضروری است زیرا باید نور به داخل درخت انار وارد شود. هرس باید در اوایل بهار انجام شود تا شاخه آسیب دیده و مرده از بین برود.
گرده افشانی درخت انار
درخت انار هم توسط حشرات گرده افشانی می شود. پراکندگی گرده بسیار کم است. گرده افشانی خود به خود منجر به 45 درصد تولید انار شده است. گرده افشانی متقابل باعث افزایش عملکرد تولید انار به 68 درصد رسیده است. با در نظر گرفتن این نکته ، بهتر است بیش از یک درخت انار و بیش از یک گونه بکارید.
تفاوت درخت انار با بسیاری از درختان میوه دیگر در گستره وسیعی از خاکهایی است که انار در آن رشد می کند. در خاک رس سنگین ، خاک سیاه ، خاکهای غنی از آهک ، تپه های سنگی خشک تا خاک شنی، انار در هر خاکی رشد می کند. اگرچه درخت انار هر نوع خاک باغ را تحمل می کند ، اما در بیشتر خاکهای حاصلخیز ، عمیق و لومی که غنی از هوموس است ، بهتر رشد می کند ، مانند دیگر درختان میوه.
انار ترجیح می دهد خاکی با زهکشی خوب داشته باشد. خاک دائماً مرطوب می تواند باعث مشکلاتی در ریشه شود. دوره های کوتاه مدت جاری شدن سیل مشکلی ایجاد نمی کند به شرط اینکه خاک به خوبی زهکشی شود. هنگامی که درخت انار در خاک شنی سریع شستشو می شود ، برای تولید میوه خوب به کودهای اضافی نیاز دارد. انار در خاکهای اسیدی تا قلیایی متوسط رشد می کنند و در مقیاس pH از 4.5 تا 8.2 متغیر هستند. بهترین عملکرد را بین 5.5 تا 7.2 دارند.
نور مورد نیاز درخت انار
بهترین و بیشترین انار زمانی تولید می شوند که درخت انار در آفتاب کامل رشد می کنند. با این حال ، درختانی که در گرمترین روزهای تابستان کمی سایه می گیرند ، هنوز انار های خوبی تولید می کنند.
میوه انار بین ماه های فروردین و خرداد بالغ می شود و می توان آن را کمی قبل از بلوغ کامل چیده و در انبار نگهداری کرد. در مناطقی که حین برداشت محصول باران میبارد، میوه ها را قبل از رسیدن کامل، بچینید تا از آب افتادن و شکافتن پوست جلوگیری شود. در جای خنک و خشک نگهداری شود و می توان آن را چندین ماه انبار کرد. انارها باید در آفتاب کامل و مانند تابستانهای گرم کاشته شوند ، اگرچه بعد از یک زمستان سرد، میوه بیشتری می دهد. انار بسیار مقاوم در برابر خشکسالی هست اما با آبیاری مناسب بهتر رشد می کند. انارها خاکی زهکشی خوب و pH 5/5 - 7 را ترجیح می دهند و مقدار قابل توجهی قلیا و سدیم را در خاک تحمل می کنند. باید سالانه با کود پوسیده یا کمپوست مالچ شود. میوه های انار روی خارهای چوب بالغ رشد میکنند.
حدود سه برابر اندازه گلدان خود و عمق خاک را حفر کنید. خاکی را که کنده اید کنار بگذارید و 50/50 آن را با کمپوست قارچ پیر یا پوست کاج پوسیده مخلوط کنید. گیاه را از گلدان خارج کرده و به آرامی ریشه را شل کنید. گیاه را در حفره کاشت قرار دهید و خاک را با مخلوط 50/50 جایگزین کرده و به آرامی خاک را جمع کنید. برای جلوگیری از کاشت تا عمق ، مطمئن شوید که گیاه در موقعیتی با بیشترین ریشه در خط خاک قرار دارد. در مرحله بعد ما باید درخت را کاملاً آبیاری کنیم تا ریشه ها ته نشین شوند و حباب های هوا از بین بروند. کود را در حفره کاشت قرار ندهید.کود را فقط در زمان مناسب سال استفاده کنید. مالچ در بهار و تابستان باید حدود 15 سانتیمتر عمق داشته باشد. مالچ را چند سانتیمتر از تنه درخت دورتر بریزید.
نتیجه گیری
درخت انار با میوه هایی خوشرنگ و خوشمزه در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری پرورش و کشت می شود، در آب و هوای سرد میوه نمی دهد. گیاهی جذاب با برگهای سبز براق و گلهای قرمز مایل به قرمز و پوستی براق و چرمی است. گلدهی در اواخر بهار شروع می شود و تا تابستان ادامه می یابد. در شرایط مناسب ، میوه باید 5 تا 7 ماه بعد بالغ شود. دمای بالا در طول رشد میوه برای طعم خوب ضروری است. درخت را در زمستان به آرامی هرس کنید تا رشد جدید را داشته باشد و هرگونه ساقه ای را که باعث ازدحام در مرکز درخت انار می شود را هرس کنید.
یک باغدار حرفه ای همواره می آموزد و به کار میبرد را بیاد داشته باشید و باغداری خود را با یادگیری مطالب جدید لذت بخش نمایید ما تکنیک هایی را در سایت به صورت رایگان آموزش میدهیم که میتواند در بخش آموزش های کاربردی و مقالات حرفه ای باغداری آن ها را بیابید.اگر علاقه مند به نکات باغداری هستید بخش ویژه سایت باغ شهری را از دست ندهید.
از سال ۱۳۹۶ که در حوزه باغداری شروع به تحقیقات کردم با باغداران محترم متعددی شروع به صحبت و مشورت کردم خوشحالم که پس از گذشت چندین سال به پشتوانه شما سایت باغ شهری یک منبع معتبر برای آموزش باغداری در سراسر کشور است بیش از ۲۰۰ مقاله در رابطه با باغداری مدرن ثمره اعتماد شما و جدیت من در این امر خطیر است.
دوره های آموزشی کاربردی:
کتاب چاپی سیر تا پیاز درخت گردو
فیلم بیست نکته طلایی در باغداری حرفه ای
کتاب دانلودی سیر تا پیاز درخت انگور
کتاب دانلودی سیر تا پیاز درخت گردو
کتاب سیر تا پیاز درخت گردو برای باغداری درخت گردو لازم است، هر فردی که در حوزه درخت گردو فعالیت می کند و یا قصد احداث باغ گردو را دارد باید بداند که دنیای باغداری این درخت چه میگذرد و با شیوه های باغداری و نکات اختصاصی این درخت آشنا شود.
در صورتی که شما قصد احداث باغ گردو را دارید کتاب سیر تا پیاز درخت گردو شما را برای یک شروع قوی آماده می کند و دیدگاه شما را نسبت به این درخت تغییر خواهد داد.
مطالعه مشخصات کتاببا افتخار به شما دوره آموزشی ویدیویی "بیست نکته طلایی در باغداری حرفه ای" را معرفی می کنیم. این دوره شامل مطالبی است که به شما در بهبود و بهرهبرداری از باغ کمک خواهد کرد.شما با اصول و روشهای مهمی مثل هرس، کوددهی، سمپاشی، انتخاب نهال مناسب و مبارزه با افات آشنا خواهید شد.
در این دوره آموزشی، با تمام جزئیات به این موضوعات پرداخته خواهد شد و شما با داشتن دانش لازم، قادر خواهید بود باغ خود را به شکل حرفهای مدیریت کنید و به بهترین نتیجه ممکن دست یابید.
مطالعه مشخصات دوره
باغداری به عنوان سرمایه گذاری بلندمدت، نیازمند انتخاب بهترین الگوها و روشهاست.
همچنین مستلزم شناخت دقیق از شرایط آب وهوایی و خاکی مورد نیاز درختان است تا از موارد تهدید سرمایه
گذاری جلوگیری شود و بستر تولید اقتصادی و با کیفیت و کمیت مطلوب فراهم شود.
کتاب سیر تا پیاز درخت انگور برای هر باغداری که میخواهد صفر تا صد درخت انگور را آموزش ببینید لازم است.
مطالعه مشخصات کتابکتاب سیر تا پیاز درخت گردو برای باغداری درخت گردو لازم است، هر فردی که در حوزه درخت گردو فعالیت می کند و یا قصد احداث باغ گردو را دارد باید بداند که دنیای باغداری این درخت چه میگذرد و با شیوه های باغداری و نکات اختصاصی این درخت آشنا شود.
در صورتی که شما قصد احداث باغ گردو را دارید کتاب سیر تا پیاز درخت گردو شما را برای یک شروع قوی آماده می کند و دیدگاه شما را نسبت به این درخت تغییر خواهد داد.
مطالعه مشخصات کتابمقالات باغداری بیشتر
نکات باغداری بیشتر
دیدگاه های ارزشمند کاربران
باغشهری | آموزش باغداری - فروشگاه اینترنتی باغداری
باغشهری چیست؟
ورود به باغ شهری
ثبت نام
قوانین و مقررات
راه های ارتباطی با باغ شهری
تماس با ما
باغ شهری را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام باغ شهری
تلگرام باغ شهری
با باغشهری یک قدم فراتر! حقوق محفوظ است -زمستان ۱۴۰۰ «نسخه ۴»